Vijesti iz Vlade

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA KINESKIH INVESTITORA U MINISTARSTVU RAZVOJA I PODUZETNIŠTVA

Ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović sa saradnicama danas je upriličila sastanak sa predstavnicima Kineske Vladine kompanije CHINA GEZHOUBA GROUP INTERNATIONAL ENGINEERING CO., LTD.

Na sastanku se razgovaralo mogućnostima i zakonskoj regulativi za inostrana ulaganja u Tuzlanski kanton.S tim u vezi ministrica Bilanović je predstavnicima kineske delegacije uručila set zakona kojima se reguliše oblast stranog investiranja.

Također, predstavljena je publikacija „Investirajte u sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu“ (Invest in north east Bosnia and Herzegovina), koju je izradila NERDA  za potrebe potencijalnih stranih investitora i dogoverena dalja saradnja s ciljem unapređenja inostranog ulaganja na području Tuzlanskog kantona.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

 

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo za kulturu, sport i mlade OBAVJEŠTENJA 2012 SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA KINESKIH INVESTITORA U MINISTARSTVU RAZVOJA I PODUZETNIŠTVA