Vijesti iz Vlade

PREDSTAVNICI OSCE-a I EUROPSKE UNIJE POSJETILI TUZLANSKI KANTON

Premijer Tuzlanskog kantona danas se na odvojenim sastancima susreo sa Višim predstavnikom Šefa Misije OSCE-a z Bosni i Hercegovini Alexanderom Chuplyginom i Poul Smidtom Političkim savjetnikom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i Specijalnog predstavnika EU u našoj zemlji.U okviru sastanka sa predstavnicima OSCE-a premijer  Kantona Sead Čaušević je izrazio zadovoljstvo što je gospodin Chuplygin za svoju prvu službenu posjetu od kako je nedavno stupio na dužnost izabrao baš Tuzlanski kanton. Ovom prilikom govorilo se o zajedničkim aktivnostima OSCE-a i kantonalnih službi te brojnih projekata koji se implementiraju, kako u općinama Tuzlanskog kantona, tako i širom Bosne i Hercegovine.

 

 

{gallery}/VLADA/SAOPSTENJA/2012/10/02{/gallery}

Na sastanku je dosadašnja saradnja kantonalnih službi sa OSCE-om ocijenjena izuzetno uspješnom, ali je ukazano i na određene mogućnosti daljeg poboljšanja.

 

Na sastanku sa predstavnicima nedavno otvorene Regionalne kancelarije Europske unije u Brčkom gospodin Smidtom i Nataša Malinić, Službenik za politička pitanja, su predstavili ulogu i ciljeve novootvorene kancelarije, te ponudili svoju pomoć u realizaciji zadataka koji već jesu ili će se staviti stavljaju pred Tuzlanski kanton u procesu pridruživanja Euroatlantskim integracijama. “Zadatak Kancelarije jeste da obezbijedi prisustvo Unije u Brčkom i nakon prestanka supervizije, a glavni cilj je da pruži pomoć na putu Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, posebno uzimajući u obzir ulazak Republike Hrvatske u Uniju sredinom iduće godine”, istakao je gospodin Smidt, te dodao “Mi smo tu da pomognemo onima koji žele pomoć na putu pridruživanja”.

Obradovan iznesenom ponudom i uopće orijentacijom Kancelarije koja je i fizički locirana u blizini Tuzle, premijer Čaušević je goste upoznao i sa ulogom novoformiranog – reorganiziranog Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, koje je značajnim dijelom usmjereno ka prilagođavanju privrednih društava Tuzlanskog kantona europskim standardima i uslovima poslovanja. “Cilj ovog ministarstva jeste da poduzetništvo i ambijent pripremi za poslovanje u Europskoj uniji, tako da kada službena politika odradi svoj dio posla mi kao kanton ekonomski budemo spremni za pridruživanje”, istakao je premijer Čaušević, te akcentirao da europski put u Bosni i Hercegovini nema alternativu, te da on može dodatno ubrzati rješavanje drugih pitanja i problema s kojima se u Bosni i Hercegovini susrećemo.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

 

Vi ste ovdje: Početna Vlada Rad Vlade PREDSTAVNICI OSCE-a I EUROPSKE UNIJE POSJETILI TUZLANSKI KANTON