Podrška izgradnji šest spomen obilježja poginulim braniteljima

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević i predstavnici općina, mjesnih zajednica i udruženja danas su potpisali ugovore o sufinasiranju izgradnje spomen obilježja poginulim pripadnicima oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Obavijest o preseljenju

Obavještavamo građane da se Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona preselilo u nove prostorije.

Nova adresa Ministarstva za boračka pitanja je Ulica Maršala Tita broj do 34 (4. i 6. sprat) tzv. „Toranj" pored glavne NLB banke.

Za invalidske sportske klubove izdvojeno 60.000 KM

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević potpisao je danas ugovore sa 4 invalidska sportska saveza u svrhu sufinansiranja trškova učešća, organizovanja i održavanja sportskih takmičenja i manifestacija u invalidskom sportu.

Opširnije...

Za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije 1,5 miliona KM

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević potpisao je danas ugovore sa braniocima i članovima njihovih porodica o ostvarivanju novčanih sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje.

Opširnije...

Predstavnici Regionalne advokatske komore kod ministra Blagojevića

O mogućnostima angažovanja mladih koji su završili Pravni fakultet i još nemaju zaposlenje a dolaze iz porodica šehida i poginulih boraca danas je razgovarao ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević sa predsjednikom Regionalne advokatske komore Tuzla Amirom Mešićem.

Opširnije...

Stipendije za 716 studenata iz redova boračke populacije

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona organizovalo je danas svečano potpisivanje ugovora sa 716 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2021/22. godinu. Visina stipendije za studente je 1350 KM i bit će isplaćena u 9 rata.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15