Obilježen dan sjećanja na najbolje sinove BiH

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona u čijem sastavu su bili ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mičanović položili su cvijeće i odali počast dobitnicima najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

jedanMinistar Kulaglić je ovom prilikom čestitao svim dobitnicima najvećih ratnih priznanja značajni datum te izrazio želju da sljedeći dočekaju sa puno više prava koje ostvaruju sve boračke populacije. "Ovo je prilika da se prisjetimo svih poginulih boraca, šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca koji su u odbrani jedine nam domovine dali svoj nemjerljiv doprinos a među njima sigurno najveći su dali, pored porodica šehida, i dobitnici najvećih ratnih priznanja.
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida Salko Bukvarević je kazao da je naša trajna zadaća obilježavanja značajnih datuma i odavanje počasti, prije svega poginulim borcima - šehidima, onima koji su dali najveći doprinos odbrani države Bosne i Hercegovine. „Još jednom čestitam svim dobitnicima svih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona na svemu što su dali, na njihov doprinos u odbrani Bosne a i što se na današnji dan okupljaju i evociraju uspomene, druže se i na taj način njeguju kulturu sjećanja na naše najbolje sinove", kazao je ministar Bukvarević.
Cvijeće je položeno na centralnim spomen obilježjima na Slanoj Banji te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK u Tuzli.
Ovogodišnja svečanost obilježavanja 12. juna, Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja TK u organizaciji Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK održana je skromno, u uslovima poštivanja mjera socijalne distance. Pored predstavnika izvršne vlasti Tuzlanskog kantona događaj su uveličale i delegacije Skupštine TK, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida te kantonalne koordinacije boračkih organizacija i udruženja.

U znak sjećanja na žrtve i hrabrost kojom su doprinijeli današnjoj slobodi i miru cvijeće je danas položeno i na mjestima ukopa heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Nesiba Malkića u Dubravama, Mehdina Hodžića u Hemlijašima i Hajrudina Mešića u Teočaku.

 

dva
tri
IMG 3781
IMG 3795
IMG 3823
IMG 3786
IMG 3815
IMG 3826

 

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna