Promovisano 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona

 

Danas je, u prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, promovisano 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2018/2019. godinu.

Riječ je o 16. Manifestaciji koju organiziraju Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

„Manifestacija poput ove, jasan su pokazatelj opredjeljenosti Vlade Tuzlanskog kantona, a naročito resornog Ministarstva, da kroz podršku i promociju pošalje jasnu poruku o važnosti obrazovanja, te uvažavanju mladih ljudi, njihovih želja i potreba. Želimo da vam pokažemo da već vidimo i cijenimo vaš rad i uspjeh. Želimo biti vaša podrška, jer znamo i vjerujemo da ćete biti kreatori mnogih pozitivnih promjena i izradnje prosperitetnog društva. Zato nastavite učiti i raditi, jer ste ponos porodice, škole i zajednice" poručila je ministrica Brašnjić, u svom obraćanju učenicima generacije.

mon-29102019-1

Učenicima generacije su osigurana sredstva za dodjelu jednokratnih novčanih stipendija. Priznanja učenicima uručili su Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

U ime učenika generacije prisutnima se obratila Emana Suljendić, učenica generacije OŠ „Mejdan Tuzla".

Suorganizator ovogodišnje Manifestacije bila je JU Osnovna škola „Mejdan" Tuzla, a publici su se predstavili učenici JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek" Tuzla i JU Osnovna škola „Mejdan" Tuzla prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna