Otvoren poziv za dostavu prijava za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrima

 

Evropski upravni odbor za mlade (CDEJ) objavio je poziv za dostavu prijava za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrima u 2. semestru 2023. godine kao dio programa „Mladi za demokratiju".

Opširnije...

Poziv svim institucijama i organizacijama za dostavljanje podataka o implemetaciji projekata koji su planirani Strategijom prema mladima 2020.-2024. godine

 

Na osnovu Zakona o razvojnom planiranju i upravljanjem razvojem u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" broj: 32/17), i podzakonskih akata koji su proizašli iz navedenog zakona, a u svrhu identifikacije, planiranja aktivnosti i realizacije projekata koji proizilaze iz Strategije prema mladima Tuzlanskog kantona 2020-2024.

Ministarstvo je izradilo tabelarni pregled projekata koji su planirani Strategijom prema mladima 2020.-2024. godine, a koji se odnose na projekte iz 2020. i 2021. godine, u okviru čega je potrebno navesti pojedinosti o projektima i koliko je sredstava planirano za njihovu realizaciju, a koliko je izvršeno. Projekti za izvršenje u 2020. i projekti za izvršenje u 2021. godini su raspoređeni prema sheetovima unutar excel dokumenta. Također, u tabeli se nalazi rubrika za projekte koji nisu predviđeni Strategijom, te ukoliko ima takvih potrebno ih je opisati i unijeti iznos planiranih sredstava u rubrike predviđene za to.

Molimo sve institucije, organizacije i druga pravna lica koji su u 2020. i u 2021.godini implementirali projekte koji su uticali na poboljšanje stanja u oblasti mladih i na realizaciju mjera usmjerenih ka ispunjenu strateških ciljeva da preuzmu dokument u prilogu, da isti popune i da ga popunjenog proslijede na e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , kako bi Ministarstvo izradilo izvještaj o realizovanim projektima u 2020. i 2021. godini. Rok za dostavljanje podataka je 30.10.2022.godine.

Podrška u oblasti kulture

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović potpisala je 110 ugovora za dodjelu sredstava sa potrošačke jedinice Podrška u oblasti kulture.

Opširnije...

Sufinansiranje sporta TK kroz 132 projekta

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović potpisala je danas ugovore sa sportskim organizacijama koje su ispunile uslove Javnog poziva za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Opširnije...

Objavljeni javni pozivi za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac, Kalesija i Gračanica

U okviru sveobuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona" kojeg sprovode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te 10 jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gračanica, Lukavac, Banovići, Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Kladanj, Teočak i Sapna, objavljeni su javni pozivi za učešće u programu za područje 3 lokalne zajednice: Lukavac, Kalesija i Gračanica.

Opširnije...

Predstavnici TK na 26. sezoni Sportskih igara mladih u Splitu

Ceremoniji zatvaranja Međunarodnih Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, koja je okupila više od 1.000 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, u ime Tuzlanskog kantona prisustvovala je pomoćnik ministra za sport i mlade Lejla Elezović. Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlankog kantona zajedno sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona je već drugu godinu jedan od partnera Sportskih igara mladih.

Opširnije...

Udruženja i nevladine organizacije potpisali ugovore za projekte namijenjene mladima

U Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima omladinskih udruženja i udruženja i fondacija koji će realizovati projekte namijenjene mladima.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15