Obavještenje javnim i privatnim organizacijama o pozivu Svjetskog foruma za demokratiju

Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona obavještava javne i privatne organizacije da Svjetski forum za demokratiju poziva na dostavljanje inovativnih inicijativa koje imaju za cilj jačanje demokratije i preokretanje trenda nazadka demokratije cijelog svijeta.

Svjetski forum demokratije10. izdanje Svjetskog foruma za demokratiju ima za cilj istražiti ključne faktore koji doprinose nazadku demokratije, razmotriti kako bi se oni mogli riješiti i istražiti kakva je demokratska budućnost poželjna i moguća u interesu ljudi širom svijeta. Forum će se održati u obliku plenarnih sesija, forumskih razgovora koji će okupiti relevantne stručnjake i akademike koji će podijeliti svoja iskustva i razgovarati o tome kako poboljšati trenutnu situaciju. Inicijative će biti predstavljene u kratkim govorima od deset minuta i kritički ocijenjene od strane multidisciplinarnih panela i učesnika u laboratorijama.

Prijave treba dostaviti tako što će se odgovoriti na odgovarajući upitnik i poslati ga na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 15.juna 2022. godine. Bilo koja javna ili privatna organizacija ima pravo da se prijavi. Jedan prezenter za odabrane inicijative biće pozvan u Strazbur da učestvuje u Forumu. Troškove putovanja i smještaja može pokriti Vijeće Evrope ukoliko bude potrebno.

Više informacija o Pozivu za dostavljanje inicijativa, kao i upitnik koji je neophodno popuniti može se pronaći na linku https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/forum-2022.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15