NOVOFORMIRANIM SUDOVIMA U LUKAVCU I BANOVIĆIMA URUČENA DVA AUTOMOBILA

Ministar pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Alen Taletović je danas novoformiranim općinskim sudovima u Banovićima i Lukavcu uručio dva motorna vozila. Uručenjem vozila stvoreni su optimalni uslovi za rad i djelovanje ovih institucija.

Uz riječi zahvale ministru Taletoviću i cjelokupnoj Vladi Tuzlanskog kantona predsjednici sudova Ajša Softić i Muhamed Vejzović ističu da uručenje ovih vozila sudovima znači mnogo, jer je Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Visokim sudskim i tužilačkim vijećem, kao i lokalnim zajednicama, omogućilo ovim sudovima i sudijama koji u njima rade, materijalne pretpostavke za kvalitetan rad.

11012013 MPU.v
11012013 MPU.v1
11012013 MPU.v2


„Sudije Općinskog suda u Banovićima građanima obećavaju da će ovaj sud osigurati ostvarivanje svih njihovih zakonom zagarantovanih prava“ istakla je predsjednica Softić.

Na ovaj način sklopljen je mozaik u opremanju ova dva novoformirana suda, a današnje uručenje najava je daljih ulaganja u stvaranje preduslova za kvalitetnije sudstvo i pravosuđe. „U 2013. godini nas čekaju novi zadaci, u prvom redu mislim na rekonstrukciju postojećih zgrada općinskih sudova u Lukavcu, Živinicama i Banovićima“ rekao je ministar Taletović, te, kao jedan od narednih kapitalnih projekata, najavio skorašnje konačno rješavanje problema zgrade Općinskog suda u Tuzli.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15