VLADI TK ODOBRENA SREDSTVA EU ZA OPĆINSKI SUD TUZLA

Predstavnica Evropske unije, Dženita Polić  danas je u zvaničnom razgovoru sa Ministrom pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Alenom Taletovićem saopštila da su spremna sredstva koja osigurava Evropska unija kroz IPA fond za rekonstrukciju i budući smještaj Općinskog suda u Tuzli.

23072013 MPURiječ je o više miliona eura kojima će biti finansirano preuređenje dosadašnjeg Doma Armije u Tuzli. Sastanku, na kojem je izraženo zadovoljstvo do sada postignutim, prisustvovali su i predstavnici Federalnog ministarstva pravde i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Muhamed Tulumović, predsjednik Općinskog suda u Tuzli. 

Sljedeći korak EU, nakon što ih Vlada TK obavijesti da je zgrada nekadašnjeg Doma Armije prazna, je raspisivanje tendera za projektnu dokumentaciju, rečeno je na današnjem sastanku i podcrtano da će poziv za saradnju biti upućen preduzećima sa područja TK.

Na Vladi Tuzlanskog kantona je da obezbijedi idejno rješenje i građevinsku dozvolu. Ministarstvo pravosuđa i uprave TK, je prema riječima ministra Taletovića, već riješilo imovinsko-pravni status  nekadašnjeg vojnog objekta i dogovorilo preseljenje tri fakulteta koji nastavu obavljaju u neuslovnim prostorima. 

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna