Sastanak ministrice Harčin sa predsjednicom UG „Vive žene“

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin, sa saradnicima održala je sastanak sa predsjednicom Udruženja građana „Vive žene" Jasnom Zečević i saradnicom Danijelom Huremović.

Vive zene 1Na sastanku je razgovarano o cjelokupnim aktivnostima i radu UG „Vive žene", sa posebnim osvrtom na obilježavanje globalne kampanje „16. dana aktivizma za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja" . Udruženje je ovom prilikom informisalo ministricu Harčin o planovima i aktivnostima koje će provoditi u sklopu ovogodišnje kampanje, koja egzistira već 30 godina, te je iznesen prijedlog da se predstavnice udruženja obrate i na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona i da članovima podijele bedževe sa bijelom trakom koja predstavlja simbol borbe protiv nasilja, kako bi i Vlada TK bila upoznata i kako bi podržala njihove aktivnosti.

Predstavnice Udruženja su iskazale zahvalnost na dosadašnjoj podršci Vlade Tuzlanskog kantona , posebno jer je prvi put ove godine, rebalansom Budžeta Tuzlanskog kantona ispunila svoju zakonsku obavezu i obezbijedila 30 % sredstava za finansiranje rada sigurne kuće.

Ministrica je iskazala podršku svim aktivnostima koje provodi UG „Vive žene" , te je izrazila zahvalnost na prilici da se razgovara o mogućnostima i načinima na koje Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona može pružiti dodatnu podršku aktivnostima, te su dogovoreni konkretni načini buduće saradnje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15