Potpisani ugovori o sufinansiranju toplifikacije

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla sklopili su dva ugovora o sufinansiranju projekata toplifikacije u tuzlanskim naseljima Batva i mjesnoj zajednici Brčanska Malta – ulicama Strajka Mitrovića i Slavka Mičića.

toplifikUgovore su potpisali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Hasan Ferhatović i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Riječ je o projektima izgradnje vrelovodne, odnosno toplovodne mreže sa centralnom toplinskom podstanicom, u cilju stvaranja uslova za priključenje individualnih stambenih objekata u ovim naseljima.

Prema zaključenim ugovorima Tuzlanski kanton će sufinansirati dva projekta sufinansirati u ukupnom iznosu od 436.800,00 KM iz namjenskih sredstava ekoloških naknada. Sredstva će biti iskorištena za drugu fazu toplifikacije na području mjesne zajednice Batva, zona toplifikacije XLIV–Batva i Dragodol, za koju je predviđeno 262.174,07 KM, te za prvu fazu toplifikacije dijela mjesne zajednice Brčanska Malta, naselje Skojevska, 174.625,93 KM. Ukupna vrijednost realizacije ova dva projekta je 1,76 miliona KM.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15