Omogućen početak radova na izgradnji mosta u MZ Suha

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas Rješenje o odobrenju za građenje mosta na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha čime je dato „zeleno svjetlo" izvođaču radova.

miminpuzoOvo će posebno obradovati stanovnike zapadnog dijela Živinica i privrednike koji su koristili obilaznicu, kaže ministrica Ajšić napominjući da je riječ o dugogodišnjem problemu na mostu koji je svoje najveće oštećenje pretrpio 2014. godine kada su bile poplave.

„Drago mi jer smo nekako na početku mandata izdali urbanističku saglasnost i evo nekoliko mjeseci potom došli smo i do građevinske dozvole. Sredstva za ovaj most obezbijedila je Vlada FBiH a Grad Živinice je aplicirao sa ovim projektom i dobio sredstva. Nažalost bili smo svjedoci velikog poskupljenja cijena što je uticalo i na izvođenje radova ovog mosta ali je Grad Živinice svojom budžetskom organizacijom uspio nadoknaditi ta sredstva. Vlada Tuzlanskog kantona je putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice ove godine izdvojila blizu 1.000.000 KM za realizaciju drugih projekata u Gradu Živinice i na taj način omogućila da oni svoja sredstva prebace na izgradnju mosta", kazala je ovom prilikom ministrica Ajšić.

Brojni su projekti kojim Vlada TK ove godine potvrđuje brigu za ovaj dio Kantona. Pored namjenskih sredstava od registrovanih vozila u visini od oko 250.000 KM potpisan je i ugovor za utopljavanje zgrade uprave Grada Živinice u vrijednosti od 250.000 KM te je u promjenu načina zagrijavanja u Domu zdravlja Živinice uloženo blizu 100.000 KM. Također je obezbijeđena energijski efikasna rasvjeta na Aerodromu Dubrave, navodi ministrica Ajšić.

„Radovi na utopljavanju područnih škola Šerići i Suha treba da krenu ovih dana a u OŠ Stari Đurđevik smo sa švicarskom humanitarnom organizacijom „Caritas" uspjeli da implementiramo potpuno energijski efikasnu školu gdje imamo i utopljavanje i zamjenu stolarije i energijsku efikasnu rasvjetu i promjenu načina grijanja. Zatim javno preduzeće gdje smo implementirali 50.000 KM", kaže ministrica Ajšić naglasivši da su sredstva koja su obezbijeđena iz Ministarstva uvelike olakšala Gradu Živinice da se fokusira na izgradnju mosta u naselju Suljići.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15