Ministar Smajlović se susreo sa predstavnicima Ekološkog saveza

Pripreme za obilježavanje Svjetskog dana voda (22.mart) bile su povod za današnji sastanak ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidina Smajlovića sa predsjednikom Ekološkog saveza „Eko zeleni" Muhamedom Omerovićem. 

MPSV Eko zeleni 01 22 02 2021

Ovom prilikom predsjednik Omerović je ukratko prezentirao dosadašnje aktivnosti Saveza, kao i aktivnosti koje savez planira realizirati povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana voda, ali i Dana planete zemlje.

Ministar Smajlović se zahvalio na posjeti, te uručenom tekstu Europske povelje o vodi.

„Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u potpunosti razumije značaj vode, a time i vodotoka, te se u to ime prije svega zahvaljujem Ekološkom savezu na entuzijazmu i aktivnostima koje provode s ciljem podizanja stepena svijesti o neophodnosti zaštite vodotoka i hidro-akumulacija na području našeg kantona. Ministarstvo, će pružiti podršku realizaciji aktivnosti Saveza, ali također svake godine pomažemo realizaciju brojnih projekata sa istim ili veoma sličnim ciljem. Kroz programe ulaganja namjenskih sredstava od vodnih naknada Vlada Tuzlanskog kantona putem ovog ministarstva ulaže značajne iznose u zaštitu i regulaciju vodotoka, ali i izgradnju vodoprivrednih objekata na području našeg kantona", kazao je ministar Smajlović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15