37.427 KM za projekte unaprjeđenje lova

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidin Smajlović danas je sa predstavnicima udruženja građana lovačkih društava Tuzlanskog kantona potpisao ugovore o dodjeli sredstava.

Potpisivanje ugovora lov 11 06 2021Ovim oblikom podrške Kantonalna vlada i resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomažu u finansiranju i sufinansiranju projekata za unapređenje lovstva, te preduzimanju mjera u cilju sprečavanja nanošenja šteta poljoprivrednim proizvođačima od strane divljači.

Ukupan iznos sredstava koja su ove godine dodijeljena lovačkim društvima iznosi 37.427,73 KM.

„Svjesni smo da se ne radi o velikim sredstvima i da lovstvo treba podržati i znatno većim iznosom. U svijetu je lov izuzetno značajan i sa turističko-privredno- ekonomskog aspekta i u narednim godinama moramo početi razmišljati kako osim ovih projekata možemo i unaprijediti lovstvo na našem kantonu, kako bi ono bilo i u određenoj mjeri generator razvoja", kazao je ministar Smajlović, ističući i da su lovačka društva danas pokazala zadovoljstvo odnosom Vlade.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15