Aktivnosti u cilju isplate poljoprivrednih poticaja prije sjetve

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Vahidin Smajlović sastao se sa federalnim ministrom poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem kako bi se pronašlo rješenje za poljoprivrednike u FBiH a tiče se isplate poticaja prije proljetne sjetve.

ministar-dedic-i-ministar-smajlovic-01022022ad-1024x614Prema riječima ministra Smajlovića svi kantonalni ministri poljoprivrede u naredne dvije sedmice trebali bi se sastati u Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva gdje će se razgovorati o proljetnoj sjetvi.

„Pripremni susret je već održan te su izneseni neki od problema s kojim se proizvođači susreću", kazao je ministar Smajlović.

Fokus razgovora je na traženju načina da se omogući isplata dijela novčane podrške prije proljetnih obaveza proizvođača. Federalni ministar Dedić je u odvojenim susretima već razgovarao s kolegama iz Posavskog i Tuzlanskog kantona.

Prema riječima ministra Smajlovića, zajednički je stav da sredstva planirana Nacrtom budžeta, u iznosu od 101 milion maraka, nisu dovoljna te se nadaju da će on biti uvećan. Budući da će ta procedura potrajati, a s obzirom na enorman rast cijena gnojiva, pokušava se pronaći način pomoći poljoprivrednicima.

"Svakako ćemo o tome više razgovarati kada budu prisutni svi kantonalni ministri poljoprivrede, prije svega da se dio sredstava iz federalnog programa, koji se odnosi na plaćanje četvrtog kvartala za mlijeko i prvog kvartala, isplati prije početka proljetne sjetve", rekao je resorni ministar Smajlović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15