Potpisan ugovor o početku radova na Centru za autizam

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović potpisao je ugovor o nastavku izgradnje Centra za autizam.

sredst autizamRadi se o prvoj specijaliziranoj ustanovi za rehabilitaciju i obrazovanje djece i osoba s autizmom na području Bosne i Hercegovine a vrijednost ugovorenog posla je oko 200.000 KM.
Prema riječima ministra Hrustanovića do aprila naredne godine se očekuje završetak radova na prvoj fazi izgradnje Centra za autizam. Čim se završi prva faza, kazao je ministar Hrustanović, bit će raspisan javni poziv na nastavak gradnje Centra, a finansijska sredstva su osigurana.
Predsjednik Udruženja URDOSA Meho Sadiković kazao je da se roditelji i članovi porodica djece i osoba s autizmom, okupljeni u udruženju, godinama bore za izgradnju centra a potpisivanjem ugovora napravljena je velika stvar.
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je i odluku o formiranju komisije koja će raditi na osnivanju Javne ustanove Centar za autizam. U toku je rad i s nevladinim i humanitarnim organizacija kako bi se osiguralo opremanje centra. Na području Tuzlanskog kantona, prema podacima tuzlanskog Udruženja URDOSA od autizma boluje oko 100 djece.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15