Dogovor o mogućim ulaganjima turskih privrednika u Čelić

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj.

celic sastUlaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.
Ministar Hrustanović ovom je prilikom istaknuo: "Privrednici iz Turske ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiarju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče."
„Ja se nadam da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent", rekao je ministar privrede Hasić i čestitao Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak što ulažu napore da povratnička mjesta imaju motive da se građani vrate na svoja ognjišta a ovakav vid sastanka bi mogao biti dobar primjer svim budućim privrednicima.
Prema riječima direktora i vlasnika firme Yavuz iz Turske, Mustafe Yavuza u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.

celic invest
celic1

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15