Aktivnosti za unaprjeđenje ukupne društvene brige o djeci

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje od 5. do 11. oktobra Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona prezentuje programske aktivnosti koje su planirane u saradnji sa organizacijama koje se bave unaprjeđenjem ukupne društvene brige o djeci.

U okviru Programa planirana je realizacija ukupno 16 aktivnosti kao što su: sportske manifestacije, festival sporta, edukativne i kreativne radionice, izleti i promotivne kativnosti koje imaju za cilj ukazati na potrebu unaprjeđenja zaštite prava djece. Programske aktivnosti imaju za cilj odgovoriti i na specifične edukativne i druge potrebe djece vezano za prevenciju pojave koronavirusa, a realiziraju se u skladu sa epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama.

Nosioci programskih aktivnosti su organizacije čiji projekti, uključujući i obilježavanje Dječije nedjelje, su podržani sredstvima ove manifestacije prikupljenim u 2019. godini.

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku oktobra 2020. godine na teritoriji Federacije BiH za Dječiju nedjelju. Odlukom su utvrđeni novčani iznosi koji će se naplaćivati tokom mjeseca oktobra u 2020. godini na teritoriji Federacije BiH za Dječiju nedjelju i to: 1% na prodanu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, avionskom i autobuskom saobraćaju; 1% na poštanske pošiljke u unutrašnjem saobraćaju, izuzev na pošiljke novina i časopisa; 1% na prodanu ulaznicu za pozorište, kino, druge kulturne manifestacije i sportske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice te 1% na prodani nosač slike i zvuka (CD, DVD i slično).

 

PRILOG:
Program obilježavanja Dječije nedjelje 2020

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15