Razgovor o unaprjeđenju zaštite prava osoba sa invaliditetom

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić sa saradnicima održao je radni sastanak sa predstavnicima Udruženja građana „ Imam pravo" iz Lukavca.

udruzenje gradjana imam pravo slikaTema sastanka je bila unaprjeđenje zaštite prava osoba sa invaliditetom. Ovom je prilikom zaključeno da je potrebno razmotriti mogućnost unaprjeđenja metodologije prikupljanja podataka o osobama sa invaliditetom. Također je istaknuta potreba da se ubrza realizacija aktivnosti vezanih za otvaranje Centra za autizam u Tuzli.

Kao rezime sastanka proizašla je činjenica o važnosti partnerstva sa reprezentativnim organizacijama nevladinog sektora u izradi politika i propisa od interesa za osobe sa invaliditetom. Sastanku su prisustvovali predsjednik U.G. „Imam pravo" Omer Grebović i članica Udruženja Abida Žunić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15