Završne aktivnosti na rekonstrukciji Centra za autizam

Ugovor o nabavci podstanice za centralno grijanje objekta Centar za autizam u Tuzli danas su, u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak, potpisali predsjednik Udruženja roditelja djece - osoba sa autizmom „URDOSA" Meho Sadiković i direktorica kompanije „CT-TRADE BH" d.o.o. Tuzla Dijana Fazlić.

10092021-potpis-ugovora-mrsppKompanija „CT-TRADE BH" d.o.o. iz Tuzle je u postupku nabavke dostavila najpovoljniju ponudu. Vrijednost ovog projekta je skoro 24.000, KM, rok za izvođenje radova je 75 dana, a radi se o završnim aktivnostima na rekonstrukciji i adaptaciji objekta Centra za autizam u Tuzli.

„Kao privrednom društvu ovaj ugovor nam mnogo znači. Učestvovati u ovakvim projektima za nas je neprocjenjive važnosti i čast nam je sudjelovati. S tim u vezi, obavezujemo se da ćemo, kao isporučilac podstanice za centralno grijanje, u skladu sa odredbama ugovora i predviđenim rokom podstanicu isporučiti i ugraditi u objekat Centra", navela je direktorica Fazlić.

Podsjećamo Udruženje URDOSA, na osnovu Sporazuma o načinu realizacije Projekta adaptacije i rekonstrukcije objekta „Centar za autizam Tuzla" potpisanim između Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i Udruženja roditelja djece-osoba sa autizmom „URDOSA" u saradnji sa Vladom Tuzlanskog kantona i resornim ministarstvom realizira projekt rekonstrukcije i adaptacije objekta Centra za autizam u Tuzli.

„Radi se o jednom glamuroznom projektu, prvom Centru za autizam u Bosni i Hercegovini. Imajući u vidu evropske konvencije koje propisuju obavezu na načine postupanja sa osobama sa autizmom, možemo reći da je ova Vlada TK, sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak, otvorila određene puteve ka euroatlanskim integracijama. Ova Vlada je svim drugim Vladama, a imamo ih 13 u Bosni i Hercegovini, pokazala kako se treba raditi i kako treba postupati prema osjetljivim kategorijama stanovništva", kazao je Sadiković, dodajući da su u završnoj fazi i radovi na vanjskom uređenju objekta.
Osim nabavke postranice, na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada je doznačila i dodatnih 77.678.71 KM Udruženju „URDOSA" za potrebe vanjskog uređenja prostora oko Centra.

„Ovaj čin potpisivanja ugovora o isporuci podstanice za centralno grijanje i jedan svečani završni čin u procesu izgradnje objekta Centra za autizam. On nosi posebnu emociju. Kada je u pitanju finansijska konstrukcija ovog objekta, do sada je utrošeno oko 1,1 milion KM. Oko dvije trećine od tog iznosa osigurala je Vlada Tuzlanskog kantona, dok je jedna trećina osigurana od donatora. Kako bismo što prije završili sve radove na objektu Centra, Vlada je jutros URDOSA-i doznačila i sredstva za radove koji se već izvode na vanjskom uređenju Objekta. I ovi radovi su pri kraju", rekao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić, te najavio da će se uskoro pristupiti i unutrašnjem uređenju i opremanju objekta, a Ministarstvo će vrlo skoro uraditi i Zakon o osnivanju JU Centar za autizam.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15