Prvi licencirani turistički vodič za područje TK

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić danas je uručio iskaznicu prvom registriranom turističkom vodiču za područje Tuzlanskog kantona Sanelu Silajdžiću. Prvi certificirani turistički vodič Silajdžić usluge turističkog vođenja pružat će na engleskom i njemačkom jeziku tokom cijele godine.

IMG 0037Pored uručenja iskaznice, ministar Bešić iskoristio je priliku te se kroz kraći razgovor upoznao sa problemima sa kojima se susreću turistički vodiči prilikom definisanja svog radno-pravnog statusa.

Da bi se i zvanično stekao status turističkog vodiča, prema federalnoj zakonskoj regulativi, neophodno je nakon položenog stručnog ispita za turističkog vodiča ishoditi i rješenje nadležnog općinskog/gradskog organa kojim se odobrava obavljanje djelatnosti turističkog vodiča u obliku osnovnog zanimanja.

U poratnom vremenu, na području Tuzlanskog kantona, bez obzira na veći broj osoba koje su položile stručni ispit, do danas se ni jedna nije odlučila na prijavu ove djelatnosti, prevashodno zbog nedostatka potražnje i sezonskog karaktera ove djelatnosti i velikih obaveza po osnovu poreza i doprinosa.

Za sve zainteresirane za usluge turističkog vođenja kontakt telefon ovog turističkog vodiča je 061 237 906 ili e-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna