Održan sastanak sa taksi prijevoznicima sa područja Tuzlanskog kantona na temu pružanja finansijske pomoći od strane Vlade Tuzlanskog kantona za saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa u ovoj oblasti

16.06.2021. godine u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja održan je sastanak sa predstavnicima taksi prijevoznika sa područja Tuzlanskog kantona, na temu pružanja finansijske pomoći od strane Vlade Tuzlanskog kantona za saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa u oblasti taksi prijevoza.

Slika sa stasnaka sa taksistimaNa sastanku je istaknuto da je djelatnost taksi prijevoza pretrpljela određene negativne posljedice koje su uzrokovane pandemijom korona virusa, od samog proglašenja pandemije, pa sve do danas.

Kratko je prezentirano stanje u oblasti taksi prijevoza. Kako bi se stanje u oblasti taksi prijevoza na području Tuzlanskog kantona poboljšalo, odnosno kako bi se sanirale posljedice uzrokovane pandemijom korona virusa u oblasti taksi prijevoza, Vlada Tuzlanskog kantona je na 21. redovnoj sjednici održanoj 11.06.2021. godine utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, u kojem je predviđeno 800.000,00 KM za podršku privrednim društvima iz oblasti prijevoza. Od navedenih sredstava planiran je dio sredstava za oblast taksi prijevoza.

Na dnevnom redu 43. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona koja je zakazana u srijedu, 23.06.2021. godine, predviđeno je razmatranje prijedloga i usvajanje Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, kao i razmatranje prijedloga i donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.

Nakon što na Skupštini Tuzlanskog kantona budu usvojene izmjene i dopune Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu, pristupit će se realizaciji navedenih sredstava kroz objavu Javnog poziva koji će provoditi Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna