Dvije nove avio-linije iz TK ka zapadu Evrope

Povodom otvaranja nove dvije nove linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla kompanija Wizz Air upriličila je press konferenciju kojoj je prisustvovao i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić. Riječ je dvije nove rute po povoljnim cijenama koje će TK povezati sa Milanom (aerodrom Malpensa) u Italiji i Nürnbergom u Njemačkoj.

13082021-press mat 2Da uvođenje novih linija predstavlja veliki posticaj za cjelokupnu privredu kantona i povezuje TK i regiju sa još više gradova i država u Evropi te doprinosi daljem razvoju Aerodroma Tuzla naglasio je ovom prilikom resorni ministar Bešić te kazao da se i u budućnosti očekuje uspješna saradnja sa kompanijom Wizz Air.
„Aerodrom ima u planu realizaciju projekta trećeg gatea, čime bi Wizz Air bio u mogućnosti pozicionirati i svoj treći bazni avion na tuzlanskom aerodromu, što bi za proizvod u konačnici imati i veći broj preveženih putnika i dodatno uticati na razvoj Aerodroma ali i cijelog Tuzlanskog kantona. Višestruk je benefit koji proizilazi zahvaljujući uvođenju letova na dvije nove destinacije. Unaprijedit ćemo turizam kao privrednu granu, koja je najpogođenija pandemijom COVID-19. Osim povećanja broja turista, koji se očekuje uvođenjem novih letova, od izuzetnog je značaja i za našu dijasporu, koja će češće moći posjećivati svoju rodnu domovinu. U narednom periodu Vlada TK i ministarstvo će nastaviti davati maksimalnu podršku Aerodromu Tuzla i projektima koji se planiraju na unapređenju usluga za sve putnike sa našeg Aerodroma", kazao je ministar Bešić.

13082021-press matNajnovije Wizz Airove rute iz Tuzle bit će pokrenute od decembra 2021. godine i očekuje se da će stimulisati avijaciju i sektor ugostiteljstva u regiji, a putnicima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da po najnižim cijenama putuju u Italiju i Njemačku. Zajedno s ovim novim uslugama, Wizz Air sada nudi 17 linija iz Tuzle ka sedam zemalja.

Govoreći na konferenciji za medije u Tuzli, Robert Carey predsjednik Wizz Air Group poručio je: "Sretni smo što možemo najaviti širenje naše mreže letova u Bosni i Hercegovini dodavanjem dvije uzbudljive rute. Nove rute iz Tuzle za Milan Malpensu i Nürnberg donose više prilika za putovanje i putnici sada mogu uživati u izuzetno povoljnim cijenama i sigurnom putovanju. Naši moderni avioni i unaprijeđene mjere zaštite osiguravaju najbolje zdravstvene uslove za putnike, dok istovremeno letimo s najnižim mogućim utjecajem na okoliš."
Ovom je prilikom naglašeno da je Wizz Air uveo pojačane higijenske mjere i podržao fizičko distanciranje. Za zaštitu zdravlja svih putnika i članova posade preporučuju da se check-in i sva plaćanja, poput onih za dodatne torbe, vrše online da bi se smanjila nepotrebna interakcija na aerodromu.
„Doba pandemije je pokazalo da naši putnici vjeruju Aerodromu Tuzla i kompaniji Wizz Air i sa objavom ovih ruta mi im se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i pružamo priliku za letenje sa našeg Aerodorma na još više destinacija u cijeloj Evropi", rekao je Meris Šabanović, vršilac dužnosti generalnog direktora Međunarodnog aerodrome Tuzla.
„Aerodrom Tuzla, u saradnji i sa maksimalnom podrškom resornog ministarstva na čelu sa Hamzom Bešićem i premijerom TK Kadrijom Hodžićem u narednom periodu planira izgradnju trećeg odlaznog gatea, čime će se povećati kapacitet prostora za smještaj putnika, kao i kvalitet usluge koju Aerodrom može pružiti svojim putnicima", najavio je v.d. direktora Šabanović.
Na konfenreciji za medije najavljena je i „WIZZ Flex" usluga. Odabirom ove usluge, rečeno je, putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili na drugu destinaciju, mogu otkazati svoj let do tri sata prije polijetanja bez ikakvih troškova i dobiti 100% originalnog iznosa koji su uplatili u vidu aviokredita.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna