Objavljen Javni poziv za odabir banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope


Obavještavamo sve zainteresirane da je Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo Javni poziv za odabir banke za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope iz sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.


Predmet Javnog poziva je prikupljanje ponuda za odabir banke za plasiranje kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope u visini do 3% privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, u cilju prevazilaženja negativnih učinaka pandemije koronavirusa kroz nabavku stalnih sredstava, nabavku zaliha robe, sirovine i repromaterijala i ostalih obaveza prema dobavljačima, unapređenje i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, novo zapošljavanje, povećanje izvoza.

Vlada Tuzlanskog kantona obezbijedila je sredstva za subvencioniranje kamatne stope u ukupnom iznosu od 2.100.000,00 KM, dok će izabrana banka biti u obavezi obezbijediti kreditna sredstva privrednim subjektima.

Kriteriji za ocjenu i izbor ponude su:
1. Visina sredstava za kreditnu liniju
2. Visina kamatne stope
3. Visina troškova obrade kredita
4. Rok otplate kredita
5. Grace period


Javni poziv možete preuzeti na sljedećem linku.


Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 05. august 2020. godine. Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom u vremenu od 11,00 do 14,00 sati putem telefona: +387 35 369 327.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna