Izvođenje radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na objektima pet škola na području Tuzlanskog kantona

interreg-mp-0404


Izvođenje radova na realizaciji mjera energijske efikasnosti na objektima pet škola na području Tuzlanskog kantona, i to mašinsko instalaterski radovi na objektima: JU Osnovne škole Sapna – Područna škola Nezuk (Općina Sapna), JU Osnovne škole Doborovci (Grad Gračanica), JU Osnovne škole Podorašje (Grad Srebrenik), JU Osnovne škole Husino – Područna škola Ljubače (Grad Tuzla) i JU Osnovne škole Duboki Potok (Grad Srebrenik)

Referentni broj tenderske procedure: 2020 HR-BA-ME 388/ TK T-002

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona namjerava da dodijeli ugovore za izvođenje radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na objektima gore navedenih škola na području Tuzlanskog kantona, uz finansijsku podršku Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

 

Kompletna tenderska dokumentacija se može preuzeti na sljedeće načine:

a) Lično kod ugovornog organa na adresi:

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona
Aleja Alije Izetbegovića 29, 75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
Tel: (035) 369-435, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
(radno vrijeme: ponedjeljak – petak, 08:00 - 10:00 i 12:00 - 15:00)

b) Na web-stranici Vlade Tuzlanskog kantona: OVDJE

Molimo firme koje su dokumentaciju preuzele sa web-stranice Vlade Tuzlanskog kantona, da nam o tome pošalju obavijest na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 01. juni 2022. godine (srijeda) do 12:00 sati po lokalnom vremenu u BiH. Moguće dodatne informacije i odgovori na eventualna pitanja će biti objavljivani na web-stranici Vlade Tuzlanskog kantona (www.vladatk.kim.ba).

Objava ugovora za izvođenje radova je izvršena u Službenom glasniku BiH – Oglasnik javne nabavke, br. 18/2022 (str. 127) od 01. aprila 2022. godine, na http://www.sluzbenilist.ba/Oglasi/index/bih


PITANJA I ODGOVORI:

Pitanje 1:

 

Molimo Vas za pojašnjenje zahtjeva po pitanju „Tehnički kapaciteti ponuđača" – posjedovanja 3 završena ugovora za izvođenje radova.

 

Ovaj zainteresirani ponuđač ima realizovana 3 ugovora iste kompleksnosti i predmeta kao konkretni postupak nabavke u svosjstvu PREDSTAVNIKA GRUPE PONIUĐAČA, odnosno vođe konzorcija. Ugovor sa ugovornim organom je potpisao ovaj ponuđač, fakture za realizovane radove i ispostavio ovaj ponuđač, primio uplatu ukupne ugovorene cijene na svoj račun u cjelosti.

 

Drugi član konzorcija je bio proizvođač kotlova od koga je predstavnik grupe kupio kotlove i iste zatim isporučio i montirao kod ugovornog organa.

 

Možete li nam pojasniti da li u dokumentima koje cemo dostaviti mora biti naglašeno da je ponuđač realizovao ugovore kao predstavnik grupe ponuđača i obim realizacije.

 

Odgovor 1:

 

Možete, ali ne morate naglašavati da ste realizovali ugovore kao predstavnik grupe ponuđača, ukoliko je iz ugovora koji je potpisan sa ugovornim organom, fakture za realizovane radove te primljene uplate za ukupne ugovorene cijene vidljivo da ste vi kao ponuđač realizovali predmetnu nabavku.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15