Javni konkurs za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu

Na osnovu tačke III Programa raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2021. godinu, a u vezi sa Odlukom o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupaka za raspodjelu namjenskih sredstava od ekoloških naknada, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice objavljuje

JAVNI KONKURS
za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu


1. Predmet javnog konkursa
Predmet javnog konkursa je prikupljanje prijava privrednih društava u privatnom vlasništvu za dodjelu sredstava koji se odnose na projekte iz zaštite okolice i to:
- provedba energetskih programa,
- unapređivanje i izgradnju infrastrukture za zaštitu okoliša i
- zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda...

 

 

Obavijest o preuzimanju dokumentacije

O B A V I J E S T

 

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona obavještava podnosioce prijava na Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima za 2021. godinu, koji su prijave na navedeni poziv dostavili dana 07. i 08.06.2021. godine, kao i podnosioci prijava koji su dostavili prijave nakon zatvaranja Javnog poziva, da dostavljenu dokumentaciju mogu preuzeti u prostorijama Ministarstva u vremenskom periodu od 13.00 do 15.00 sati, svakim radnim danom.

Kako je na adresu Ministarstva zaključno sa danom 08.06.2021. godine zaprimljeno 803 prijave, Ministarstvo je bilo prinuđeno ranije zatvoriti Javni poziv,a sve s ciljem kako se građani ne bi izlagali troškovima pripreme i ovjere dokumentacije, te gubitku vremena.

Dana 22.07.2021. godine objavljena je konačna lista podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove Javnog poziva, a za koji broj prijava Ministarstvo raspolaže finansijskim sredstvima predviđenim i Budžetom TK.

Obavijest o terminu potpisivanja ugovora

OBAVIJEST

 

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona poziva podnosioce prijava koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK za 2021. godinu, da mogu doći na potpisivanje Ugovora sa Ministarstvom u zgradu Vlade Kantona (Rudarska 65, Tuzla), i to prema spisku objavljenom na web stranici http://www.vladatk.kim.ba/javni-pozivi-mpuzo-konačna lista, i to:

-podnosioci prijava od rednog broja 1. do 60., dana 26.07.2021. godine;
-podnosioci prijava od rednog broja 61. do 120., dana 27.07.2021. godine;
-podnosioci prijava od rednog broja 121. do 180., dana 28.07.2021. godine;
-podnosioci prijava od rednog broja 181. do 240., dana 29.07.2021. godine;
-podnosioci prijava od rednog broja 241. do 306., dana 30.07.2021. godine;

u vremenskom periodu od 08.00 do 10.00 sati i 11.00 do 13.00 sati.

Opširnije...

Konačne liste podnosilaca prijava koji ispunjavaju / ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu

Na osnovu člana 6. tačke 3. Odluke o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupaka za raspodjelu namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice objavljuje konačnu listu podnosilaca prijava koji ispunjavaju / ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu:

  


KONAČNA LISTA

podnosilaca prijava koji ispunjavaju / ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera
smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu


 

OBAVIJEST

O B A V I J E S T


Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice objavilo je dana 02.06.2021. godine Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona fizičkim licima za 2021. godinu, u dnevnom listu „Dnevni avaz", oglasnoj tabli i na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Tačkom VI Javnog poziva naznačeno je da Javni poziv ostaje otvoren do 30.06.2021. godine, sa napomenom da ukoliko broj prijava bude prelazio raspoloživi iznos sredstava, Ministarstvo zadržava pravo da zatvori Javni poziv prije naznačenog roka.

Opširnije...

Lista podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu

Na osnovu člana 6. tačke 3. Odluke o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupaka za raspodjelu namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice objavljuje listu podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK fizičkim licima za 2021. godinu

 


Lista podnosilaca prijava koji ispunjavaju/ne ispunjavaju uslove

iz Javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK
fizičkim licima za 2021. godinuKontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna