Vlada Tuzlanskog kantona partner sajma“Energa 2014“

 

Svečanosti otvaranja Međunarodnog specijaliziranog sajma energetike "Energa 2014" prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić. Manifestacija obuhvata dva značajna događaja vezana za energetski sektor u cijeloj regiji, sajam i konferenciju „Energa".

 

Već četvrtu godinu sajam privlači veliku pažnju privrednika, energetskih stručnjaka i predstavnika svih nivoa vlasti.

 

adelinaVladaTK

 


Da se radi o velikom događaju ne samo za Tuzlu već i za Bosnu i Hercegovinu potvrdio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin NIkšić pri svečanom otvaranju naglasivši da „Bosnu i Hercegovonu u narednom periodu očekuje realizacija strateških projekata u energetskom sektoru, od koji će u budućnosti cjelokupno bh. društvo imati višesturku korist".
Ovogodišnji sajam okupio je 28 izlagača koji predstavljaju više od 60 privrednih subjekta koji dolaze iz osam zemalja užeg i šireg regiona. Riječ je o uglednim domaćim i stranim institucijama iz oblasti energetskih sektora: energetike, rudarstva i prateće industrije, proizvođača električne energije iz fosilnih i obnovljivih energetskih izvora, do proizvođača savremenih energetski efikasnih materijala koji će predstaviti raznovrsna istraživačka, prirodna dostignuća, ali i dati mogućnost različitih oblika poslovne saradnje
„Uvjereni smo da će pripremljeni programski sadržaji ovogodišnjeg Sajma i Konferencije ENERGA predstavljati korisne i atraktivne događaje koji će okupiti i pobuditi pažnju mnogobrojnih sudionika iz biznisa i nauke, direktno ili indirektno povezanih sa energetskim sektorom – rekao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna