Podrška certifikaciji po međunarodnim standardima

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić primio je predstavnike projekta "Podrška EU za uvođenje sistema za uvođenje kvalitete (EU - QMS BIH)". Satanak je upriličen neposredno prije zvanične prezentacije projekta na kojem je privrednicima sa područja Tuzlanskog kantona prenesena namjera EU da doprinese ekonomskom razvoju u BiH kroz projekat EU - QMS BiH koji potiče malo i srednje poduzetništvo u procesu standardizacije.

 

photo 1

 

Gosti su premijera i savjetnicu Mirelu Omerović detaljnije upoznali sa ciljevima i rezultatima koje ostvaruje EU - QMS BiH te pojasnili načine pokretanja poziva za učešće u Projektu za mala i srednja poduzeća, on-line prijave i postupak selekcije malih i srednjih poduzeća za učešće u Projektu.

Premijer Umihanić kazao je da „Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK već niz godina kroz poticajne mjere podržavaju certifikaciju subjekata male privrede po međunarodnim standardima. Potiče se uvođenje, ali i obnova standarda i ovo je jedan od programa poticaja za koji vlada izuzetno interesovanje malih i srednjih preduzeća i koji ostvaruje značajne efekte unapređenja konkurentnosti korisnika poticajnih sredstava. Podrška koja se pruža u okviru projekta EU - QMS BIH će ojačati napore usmjerene na razvoj sektora MSP-a na području Bosne i Hercegovine", istaknuo je ovom prilikom premijer Umihanić i ispoljio uvjerenje da će mnoga mala i srednja preduzeća iskoristiti priliku koju ovaj projekat pruža i uvesti jedan od standarda iz ISO 9000 porodice koji obezbjeđuju smjernice i alate za preduzeća i organizacije koje žele osigurati da njihovi proizvodi i usluge dosljedno ispunjavaju zahtjeve kupaca.

 

 

 

 

 

 Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna