Dogovoren maksimalni angažman federalnih vlasti

 

Kako bi usaglasili naredne korake u sanaciji posljedica poplava premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić danas se sastao sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem. Sastanku je prisustvovao i ministar finansija TK Miralem Nuhanović.

 

niksic

 

Razgovarano je o štetama nastalim tokom poplava i načinima kojima Vlada Federacije BiH može pomoći, o deficitu od 68 miliona KM u buždetu TK, problemima nekih od općina sa Elektroprivredom, te zapošljavanju novih radnika u rudnike na području TK putem javnog oglasa.
Premijer Umihanić je federalnog premijera Nikšića upoznao i sa koracima koji su poduzeti kako bi se što prije revitalizovali „Dita" i „Konjuh" te predložio da Tuzlanski kanton bude među prvima gdje će i praktično biti primijenjen Zakon o finansijskoj konsolidaciji i to u slučaju ova dva preduzeća.
„Bilo bi dobro kada bi baš Tuzlanski kantona bio prvi u kojem bi testirali Zakon o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava što bi pomoglo da se izađe iz začaranog kruga obaveza, pogotovo kada je „Dita" u pitanju", kazao je ovom prilikom premijer Umihanić.
Federalni premijer dao je podršku prezentovanim projektima i obećao organizovanje sastanka sa predstavnicima kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja kako bi se na najbolji način riješio problem izmirenja dugova UKC-a Tuzla.
Najavljeno je i da će nakon konačne procjene štete, koja bi trebala biti završena do 19. juna, Federalna vlada iz svojih resursa recipročno pomoći svim ugroženim dijelovima u Federaciji.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna