Predsjedavajući Predsjedništva BiH u posjeti Vladi TK

 

Ponudivši pomoć u okviru mogućnosti koje pruža njegova pozicija predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na sastanku sa premijerom Bahrijom Umihanićem i ostalim članovima Vlade TK nije se fokusirao samo na posljedice prirodne nesreće nego i nezaposlenost.

 

BAKIR


„Sve ću staviti u funkciju pomoći BiH i Tuzlanskom kantonu koji je jako stradao, ne samo u posljednjim nepogodama, već općenito, jer je to dio zemlje gdje imamo ogroman broj nezaposlenih ljudi" rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Izetbegović.


Sastanak sa članovima Vlade bio je prilika da gosta sa više aspekata upoznaju sa problemima koji su nastali nakon poplava. Istaknuto je kako je neophodno što prije ponovo zasijati poljoprivredne površine tamo gdje nije došlo do zagađenja zemljišta. Poseban akcenat tokom sastanka stavljen je na poljoprivredu i poljoprivredne proizvođače. „Tražili smo da se kriteriji za dodjelu kreditnih sredstava preko BBI i Turkish banke pokušaju ublažiti, kako bismo ih na taj način učinili dostupnim našim poljoprivrednim proizvođačima", objasnio je premijer Umihanić.


„Razgovarali smo o mogućnosti pomoći na saniranju deficita u budžetu i također smo zamolili predsjednika da nam pomogne u pronalaženju strateških partnera za Konjuh i Ditu. Iskoristili smo priliku da objasnimo stanje u elektro-mašinskoj industriji i zamolili smo ga da u okviru svojih mogućnosti pomogne u iznalaženju posla našoj elektro-mašinskoj industriji i drugim privrednim granama" naglasio je premijer Umihanić.
Izetbegović je ideju reprivatizacije Dite i Konjuha ocijenio kao dobru i izrazio spremnost iskoristiti neke veze i naći potencijalne strateške partnere.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna