Premijer Hodžić i ministar Karadžin u radnoj posjeti Federalnom ministarstvu okoliša i turizma

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin posjetili su jučer federalnu ministricu okoliša i turizma Editu Đapo i direktora Fonda za zaštitu okoliša FBiH Fuada Čibukčića.

Fed min OiT 23 02 2021Glavna tema razgovora bila su pitanja zaštite okoliša i zagađenje zraka u Tuzlanskom kantonu, te pravci budućeg djelovanja i finansiranje projekata zaštite okoliša iz sredstava Fonda.

Poseban akcenat stavljen je na zagađenje zraka, upravljanje otpadom, rješavanje opasnog otpada u industrijskoj zoni u Tuzli, te Gikilu i jezeru Modrac.

„S obzirom na naše prioritete, Vlada i resorno kantonalno ministarstvo će pripremiti projekte sa kojima ćemo aplicirati prema sredstvima Fonda. Imajući u vidu danas iskazano razumijevanje federalne ministrice Đapo, očekujemo podršku za realizaciju projekata koji u Tuzlanskom kantonu imaju veoma veliki značaj", kazao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin.

Dogovoreno je da se u narednom period sastanci ovakvog tipa intenziviraju, te da se zajedno s Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH iznađu najbolja rješenja u cilju povećanja stepena zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna