Fondacija „Istina pravda pomirenje“ posjetila premijera TK

Aktivnosti Fondacije „Istina pravda pomirenje" su impresivne, od ogromnog značaja i društvene odgovornosti", kazao je tokom današnjem sastanka sa predstavnicima fondacije premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Istina pravda pomirenje 24 02 2021Tokom sastanka koji je danas upriličen u Uredu premijera razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima Fondacije, ali i projektima čija je realizacija u planu tokom tekuće godine.

„Fondacija je prošle godine osmislila i realizirala značajan dio programa obilježavanja Genocida u Srebrenici i masakra na tuzlanskoj Kapiji, a prezentaciju dijela tog programa smo planirali realizirati i tokom ove godine. Osim toga, ove godine se obilježava i 80. godišnjica transporta Jevreja sa ovog područja u koncentracione logore tokom II svjetskog rata. S tim u vezi pripremili smo dokumentarnu građu, fotografije i crteže, nastale u procesu čekanja na transport, te smo planirali ove dokumente prezentirati sredinom ove godine", kazao je predsjednik Fondacije Sinan Alić.

Premijer Hodžić je izrazio razumijevanje za sve aktivnosti koje Fondacije realizira, i izrazio spremnost da Vlada Tuzlanskog kantona, u skladu sa objektivnim mogućnostima podrži rad i djelovanje Fondacije u narednom periodu.

Osim predsjednika Fondacije Alića, današnjem sastanku je prisustvovao i član Upravnog odbora Fondacije Sulejman Mešalić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna