Javna čestitka u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim građanima Bosne i Hercegovine u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime upućujem čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.


Tog dana 1992. godine 64 % građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje „da li ste za to da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda".

Tog dana 1992. godine nastavljen je historijski hod naše zemlje kao suverene i samostalne države.

Istrajavanje na tomu putu, nažalost, moralo se platiti visokom cijenom.

Za slobodu u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, koju danas svi mi uživamo, izborili su se oni dostojanstveni ljudi i patriote, čija ih je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

U ovim teškim vremenima, punim novih izazova, moramo pokazati spremnost za očuvanje tih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim okolnostima. A to je danas snažna odlučnost svih nas da ćemo dati svoj puni doprinos na razvoju moderne, evropski orijentisane Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu se i jesmo izjasnili 1. marta 1992. godine."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna