Započeta saradnja Vlade TK sa Transparency international-om

Današnjim radnim sastankom premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i ministrice pravosuđa Une Harčin, sa izvršnom direktoricom Transparency international-a Ivanom Korajlić i program menadžerom Emsadom Dizdarevićem, Vlada Tuzlanskog kantona je uspostavila saradnju sa ovom organizacijom.

TI 04 03 2021Fokus današnjeg sastanka bio je usmjeren na iznalaženje načina za unaprjeđenje procedura zapošljavanja u javnom sektoru, borbu protiv korupcije, te usvajanje zakonskih i podzakonskih akata o ispitivanju porijekla imovine izabranih djelatnika i nosilaca funkcija.

„Kao što je to najavljeno i u mom ekspozeu, prilikom imenovanja na ovu funkciju, naš fokus aktivnosti bit će usmjeren na povećanje stepena transparentnosti rada Vlade Tuzlanskog kantona i borbu protiv korupcije. U tom smislu veliko je podudaranje sa aktivnostima koje realizira Transparency international i prirodna je veza i želja za uspostavljanje saradnje. Mi smo započeli izradu određenih zakonskih i podzakonskih rješenja, a pomoć TI-a nam je u tom pogledu izuzetno važna i dobrodošla", kazao je danas premijer Hodžić.


Fokus razgovora bio je i na planiranom otvaranju Ureda za borbu protiv korupcije, što je naišlo na odobravanje predstavnika TI-a.

„Drago nam je da nas je Vlada Tuzlanskog kantona prepoznala kao potencijalnog partnera, te nas pozvala da učestvujemo i damo svoje prijedloge i sugestije u procesu izrade planirane regulative. Mi ćemo svoje prijedloge sigurno dati i bit će nam drago ako oni budu uvršteni u konačna zakonska i podzakonska rješenja", izjavila je izvršna direktorica Korajlić, te dodala da će uz navedeno TI u narednom periodu pratiti i druge aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna