Održana 5. vanredna sjednica Vlade TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za vođenje pregovora u vezi sa Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona, te dala saglasnost na tekst Protokola o vođenju pregovora radi pregovaranja i zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 5. redovna sjednica Vlade TK

U januaru evidentiran blagi pad broja migranata u odnosu na decembar
Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Informaciju o aktualnoj situaciji u vezi sa migrantima na prostoru TK za januar 2021. godine. Tokom proteklog mjeseca službenici Uprave policije su pronašli i evidentirali 173migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Opširnije...

Održana 4. redovna sjednica Vlade TK

Planom proljetne sjetve planirano zasijavanje većih površina
Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Plan proljetne sjetve u 2021.godini za područje Tuzlanskog kantona.Planom je predviđeno je da se žitaricama, povrtnim, industrijskim i krmnim biljem zasije ukupno 51.919 ha, što je za 1.351 ha ili 2,67% više u odnosu na 2020.godinu.

Opširnije...

Održana 3. redovna sjednica Vlade TK

Vlada izvršila presudu Općinskog suda u Tuzli
U cilju izvršenja pravosnažne Presude Općinskog suda u Tuzli danas je stavljena van snage Odluka o imenovanju Safeta Ibrahimovića na poziciju direktora Uprave policije. Ovim prestaje njegov mandat direktora Uprave policije, stoji u odluci koju je danas donijela Vlada Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 2. redovna sjednica Vlade TK

Tokom 2020. u Tuzlanskom kantonu evidentirano više migranata nego u 2019.
Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Izvještaj o aktualnoj situaciji u vezi sa migrantima na prostoru TK za period januar - decembar 2020. godine. Tokom 2020.godine službenici Uprave policije su pronašli i evidentirali 12.524 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil. Tokom 2019. godine je evidentirano 10.715 migranata.

Opširnije...

Održana 4. vanredna sjednica Vlade TK

Na današnjoj sjednici Vlada je, u skladu sa prethodno donesenim Programom rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, odobrila 47.322,00 KM Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona na ime uplate „naknade za pogodnost lokacije (renta) za izgradnju objekta osnovne i srednje muzičke škole. Ovim se otklanjaju i posljednje prepreke za realizaciju projekta i dobivanje građevinske dozvole za izgradnju objekta osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna