Održana 15. redovna sjednica Vlade TK

Više od 4,2 miliona KM za lokalne i nekategorisane puteve u TK

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o odobrenim projektima sanacije (rehabilitacije) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 14. vanredna sjednica Vlade TK

Udruživanjem sredstava do boljih efekata
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak je u saradnji sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica usaglasilo aranžman udruživanja sredstava na pojedinim infrastrukturnim projektima kako bi se postigli veći efekti na području Tuzlanskog kantona i na području opština Entiteta Republika Srpska, te je u skladu s tim Vlada danas ovlastila ministra za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsada Muhamedbegovića da potpiše Sporazum sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o zajedničkim ulaganjima u infrastrukturne objekte na području Tuzlanskog kantona i na području opština Entiteta Republika Srpska.

Opširnije...

Održana 14. redovna sjednica Vlade TK

Korisnicima prava socijalne zaštite se utvrđuju tačni datumi isplate naknada
U cilju uvođenja više reda i omogućavanje pravovremenih isplata naknada iz oblasti socijalne zaštite, danas je Vlada dala saglasnost na Instrukciju Ministarstva finansija o procedurama za isplatu socijalnih davanja. Ovom instrukcijom propisane su tačne procedure, protokoli postupanja i postavljeni rokovi za postupanje svih aktera u procesu utvrđivanja socijalnih prava, te stvaranju preduslova za isplatu naknada.

Opširnije...

Održana 13. redovna sjednica Vlade TK

Rekordan iznos podrške za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i obrta
Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila uslove, kriterije i postupke za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije „Podrška razvoju Kantona". Ovim programom Vlada je ove godine, za podršku malim i srednjim preduzećima, te obrtima na području Tuzlanskog kantona, predvidjela rekordan iznos od 4,7 miliona KM.

Opširnije...

Održana 12. redovna sjednica Vlade TK

Adekvatna podrška i globalna kretanja rezultirala povećanjem sjetvenih površina
Proljetna sjetva na području Tuzlanskog kantona, prema općinskim i gradskim podacima, planirana je na 47.184 ha, a realizovana je na površini od 48.842 ha, navodi se u danas prihvaćenom Izvještaju o realizaciji plana proljetne sjetve u 2022. godini za područje Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 13. vanredna sjednica Vlade TK

11,5 miliona KM za projekte u oblasti vodoprivrede
Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na izmjene i dopune Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2022. godini. Ovim izmjenama prihod sredstava opće i posebnih vodnih naknada koji pripada Kantonu u 2022. godini procijenjen je u iznosu od skoro 11,5 miliona KM.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15